Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2008 11:38 - Ех,тези мъже!
Автор: suge Категория: Тя и той   
Прочетен: 10913 Коментари: 42 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Още от малка мама ме научи да мърморя против мъжете: "Tе нищо не подхващат вкъщи, само  мачове и спорт са им в главите, напиват се, а после се бият и една гайка не завиват у дома".

Първите ми съзнателни впечатления покриваха нейните внушения.Ицо и Петьо,с които си играех в детската градина непрекъснато ме хапеха и скубеха с мотива,че съм много сладка. Ето защо от ранна детска възраст се научих да се бия, дращя и хапя, като в по-късна възраст за целта си отгледах добре поддържан маникюр.

Като дъщеря на баща-моряк бях много внимателна в часовете по ръчен труд, където трябваше да усвоя изкуството на работа с отвертки, гаечни ключове, чук и трион. Нали разбирате,че татко нямаше много време за това, когато си беше у дома.Той основно беше зает да задоволява женските ни прищевки за рокли, обувки, шоколади от Кореком и т.н. Така, че осветлението и ремонтите у дома се налагаше да ги поема аз, което отново потвърждаваше думите на моята мъдра майка.

На по-късен етап се ожених, а веднага след това се разведох, защото моят екс-мъж не можа да скове стойката за елхата на Коледа и без малко да развали празника на детето.

Подобни мотиви ме накараха да взема и шофьорска книжка. На два пъти ми се беше случило да участвам в пътни инциденти, в които шофьорите бяха мъже.

Ето така израснах себеуверена и самовлюбена женица, която разглеждаше мъжете по улицата като ходещи постери, на които можеш само да отчиташ недостатъците в телосложението,но не и да повериш ремонта на дома или колата.

Докато един ден…

Яхнала любимата си кола се прибирах от работа. Вечерта беше мразовита, но аз бях в добро настроение предвид парното  и хубавата музика,която трещеше в надутите тонколони. Една от улиците  беше в ремонт затворена от двете страни, защото я разширяваха и щяха да полагат нова пътна настилка. Мадам, обаче,/ т.е. аз/ не обича забраните, още повече поставени от мъже.Така, че категоричното ми решение беше да премина през затворената улица и да докажа на света и най-вече на мъжката му половина,че спирачките ги натискам аз.На всичко отгоре край мен профучаха два джипа карани от мъже, което направо ми даде криле да им натрия носовете. Натиснах газта и изпреварих единия.Той обаче взе неистово да ми святка с фаровете си.Понеже вече бях благосклонна като го изпреварих с бързата си кола,реших да поспра и да го чуя за какво ще иде реч и защо се е разсвяткал като фойерверк на Нова година. Мъжът слезе от джипа и любезно каза: „Госпожо съветвам ви да се върнете обратно,защото в края на улицата има голям насип, който вашата кола няма да може да премине”. Познайте не се ли вбесих от чутото. Някакъв си там "джипар" ще ми дава акъл –завистливец такъв! Отговорих кратко: „Добре,мерси!”. Затворих стъклото под мократа му от дъжда физиономия и отпраших напред. Мъжът се качи в колата си и бавно подкара след мен.Вътрешно си се кефих как ще го оставя със зяпнала уста,като мина препятствието.

Ето го и заветния хълм!    Атакааааааааааааа!

В момента, в който стигнах върха, усетих как странно гумите се въртяха, а аз не напредвах и сантиметър.Силно пристъргване под седалката ми подсказа,че колата ми се е превърнала в свободно рееща  се в пространството увеселителна атракция.Бях заседнала върху насипа с четири въртящи се във въздуха гуми.

Неизвестно как мъжът от джипа се беше озовал на кръстовището пред мен и ръкомахаше като регулировчик. Докато се усетя.Пет коли са заковаха пред мен.От тях изскочиха петима юнака, а единствената дума, която беше изречена като таен код помежду им беше: ”Жени!”

Момчетата прихванаха возилото ми и  го пренесоха от другата страна на насипа.После светкавично се качиха по колите си и отпрашиха в неизвестни посоки,пренебрегвайки  неистовите ми крясъци за благодарност.Трябваше ми време да се съвзема. В тъмното и от шока дори не запомних лицата им.Остана ми само възхищението от силата,бързината и организираността им.И приятната усмивката на мъжа от джипа, която не излъчваше превъзходство.

Е, мамо,аз нямам нищо против мъжете да си имат мъжките удоволствия.Нали все някой трябва да те сваля от време навреме на земята.Особено когато се рееш в пространството на женските си илюзии.  



Тагове:   мъже,


Гласувай:
1



1. mitternacht - :)
08.06.2008 12:11
ахъхъхъхъхъ :))
Не всички пием и обичаме мачове :Р
цитирай
2. gothic - Една рационално мислеща жена, к...
08.06.2008 13:37
Една рационално мислеща жена, която е разбрала, че преди да сме жени или мъже сме най-вече ЧОВЕЦИ! :)))
цитирай
3. анонимен - Жени кво да ги правиш....
08.06.2008 13:43
Жени кво да ги правиш....
цитирай
4. анонимен - Да се чуди човек как са се събрали ...
08.06.2008 19:12
Да се чуди човек как са се събрали петима мъже на едно място.
Повечето са пу.ки с пишки.
:))))
Голям късмет си извадила, мила...ПЕТИМА ИСТИНСКИ МЪЖЕ НА ЕДНО МЯСТО !!!!!!
Това наистина е чудо!!!!!
:))))
цитирай
5. krotalka - Не всички мъже са такива,
08.06.2008 19:23
както жените не сме еднакви, така и мъжете са различни. Не бива да се поставят всички в една категория.
Много е важно и жената как ще подходи към мъжа!
цитирай
6. tareba - :)))))
08.06.2008 19:57
наистина е чудо чеса се събрали петима истински мъже на едно място.страхотна история и поучителна
цитирай
7. boris66 - boris66-suge
08.06.2008 21:39
Защо мъжете за да ти завиват гайки ли ти трябват-или товае само предлогът!
цитирай
8. headway - хахаах
08.06.2008 22:33
Случката си я бива:)
Мъжете ставаме за носене-преди доста години в една люта зима доказахме нагледно,че 8 човека вдигат Жигули и го носят 50 метра:)Човека изтървал колата(то Жужка и е лека задницата и проявява лесно желание за танц) и слязъл по насипа в полето...Изнесохме го на ръце,барабар с шофьора вътре-влезе уж да помага,като включи на задна,но не потрябва:)Набрали инерция,след около 2км. виждаме още една Жигулка,легнала странично в канавката и без много церемонии и умуване скачаме от рейса,изнасяме я на пътя и си продължаваме:)Човека даже няма време да обясни как е влязъл в канавката:)))
цитирай
9. lelya - Общо взето те мъжете май само за това ...
08.06.2008 23:49
Общо взето те мъжете май само за това стават, да вдигат нещо тежко и то само ако им се помолиш, и са в настроение, и няма мач, и не са изморени...Както се казва в една реклама "не става само с ядене (разбирай мускули), трябва и акъл".
А, да, правим секс с тях. После се чудим как да отглеждаме и възпитаваме децата им. Благодарни сме, когато не ни пречат за това, те и без това не помагат.
цитирай
10. анонимен - Bravo
09.06.2008 01:07
Поздравления, че си излязла от стереотипа си. Добра история. Това, което ме удиви е, че си се развела с мъжа си заради това, че не е боравел с отверка :-/ Дори и образно казано, пак ми се струва странно ... Е, дано поне детето ти да знае, че има баща и да си разграничила мъжемразството и бащинството. Защото ще е глупаво да ограничиш детенце да е с твоите чувства към света, а не със неговите си собствени детски инстинкти да обича и майка си и баща си.
И все пак, браво - светът е хубав, защото е шарен, а не черно-бял :)
цитирай
11. gothic - Лельо, а я сега кажи за какво стават ...
09.06.2008 10:23
Лельо, а я сега кажи за какво стават жените. Гледам, че си разбирачка....
цитирай
12. stone - трябвало е да те оставят
09.06.2008 11:34
разбира се, джентълмен помага на дама в нужда, но само на ДАМА - а не на арогантна шофьорка, която е предупредена, че там няма да мине, и въпреки това пробва.

и мисля, че на мъжете им дължиш малко повече уважение, например на баща си, който се е блъскал по 6 месеца на корабите, за да имате дом и храна.

за всички останали коментаторки - не са се свършили мъжете, има ги още - но се държат добре само с дами. не с кокошки.
цитирай
13. lelya - За какво стават мъжете. Познавам ...
09.06.2008 11:44
За какво стават мъжете. Познавам един мъж с две деца, който от 10 години не ходи на работа. Естествено семейството живее при неговата майка. Тя сутрин му бели ябълка, а на обяд му препича пържолка. Познам един друг мъж, пак баща на 2 деца, дето кара колата купена от родителите на жена му, живее в апартамента купен от родителите на жена му, родителите на жена ме ме плащат парното, а той работи като държавен служител за 400 лв. Познавам един друг мъж, баща на 1 дете, чиято жена отвори малък частен бизнес, купи му кола за да кара поне такси (поне за цигарите си да изкарва), купи му жилище, а той е някак си нещастен, не се чувства добре, не се преработва, пие хапчета за нерви. Знам ощи много такива случаи. Та за какво стават мъжете? Ами има и свестни,...май. В същност познавам и5 много точни, които работят, отнасят се с уважение към жените си, грижат се за децата си, но те скъпи gotic са само изключение, потвърждаващо провилото. Тук обаче трябва непременно да уточня, че става въпрос само за българските мъже. Само в България можеш да видиш в градския транспорт седнал мъжа, а до него права стои жена му. Със сигурност мога да твърдя, че дори мъжете изповядващи исляма уважават повече жените си, защото най-малкото след като очакват жената да домакинства и да гледа деца, то поне не я карат и да ходи на работа и да ги изхранва.
цитирай
14. gothic - Така, питах те за жените. . . или в ...
09.06.2008 12:30
Така, питах те за жените...или в тази посока не виждаш?
цитирай
15. fenris - леле гръмна ме
09.06.2008 12:39
тъкмо се бех настроил да те сръфам на
"На по-късен етап се ожених, а веднага след това се разведох, защото моят екс-мъж не можа да скове стойката за елхата на Коледа и без малко да развали празника на детето."
Както и на този:
"
Подобни мотиви ме накараха да взема и шофьорска книжка. На два пъти ми се беше случило да участвам в пътни инциденти, в които шофьорите бяха мъже."
Е на тези двата пасажа, когато ти завърши по такъв начин! Евалата миличка, изкефи ме яко, имаме си кусури, но ти си видяла най-после доброто! Единствано го сравнявам с император константин който по време на поход видях кръста и организирал християнството!
Успех в твоето организиране напред в живота!
цитирай
16. lelya - За какво стават жените? Ама, че тъп ...
09.06.2008 12:55
За какво стават жените? Ама, че тъп въпрос. Реших, че като ти отговоря ще те обидя. Ти в същност от къде си се появил на бял свят? Кой те е научил да пишкаш прав? Тати ли?
цитирай
17. patilan - Еманципация на жените в мутренско общество!
09.06.2008 14:46
Какво можеш да очакваш от еманципирани жени, в едно мутренско общество?

Мутреси !

Натриват носове! Нарушаване на не знам колко пътно-транпосртни правила, опит за летене на напълно неподходящо място!
И защо, просто защото 'не обича забраните' и бясно се опитва 'да докажа на света и най-вече на мъжката му половина,че спирачките ги натискам аз'

На всички е ясно, че е пълно с тъпанари, по улиците и въобще на всякъде, които смятат че правилата не са за тях, и се оптиват да летят... в този случай буквално .

Защо да му е** *****та и жените трабва да са същите кухи парчета ?

И още нещо, на Дами и Жени помагам винаги с охота.
За съжаление много хора смятат че като имат вагина, и това автоматично ги прави Жени !
Е да но не е толкова просто, не знам дали си заслужава да обяснявам, че да си жена е начин на говорене, обличане и въобще поведение.

Аве въобще луда работа, жените почнаха да ни задминават по всички параграфи, включително и арогантност, цинизъм, противно поведение, псуване и т.н.
цитирай
18. gothic - Тъп въпрос ли? Аз си мислех, че за ...
09.06.2008 14:57
Тъп въпрос ли? Аз си мислех, че за появяването на бял свят са нужни двама, но ти май не си на такова мнение. Защото непорочно е заченат само един... Но аз имах нещо друго пред вид. Исках да ми разкажеш за това как, особено напоследък, доста жени, вместо да възпитават дъщерите си, се възпитават от тях, и резултатите са плачевно-смешни. За това как и кьораво и кьопаво започна да следва модела, подаден от "Секса и града", без да си дава сметка, че той се отнася за образовани и финансово независими дами и резултатите са както тези по-горе. За това как българката масово желае от една страна да е независима като шведка, и в същото време да бъде издържана. За това как съпруги на богати мъже търсят в нета секс срещу заплащане. Как, когато ги заловат в изневяра са виновни всички останали, само не и те. За това как вместо човека, вие се влюбвате в сантиметри, суми, конски сили или квадратни метри и понеже никой първоначално не гледа човека който седи зад това, следва разочарованието и мантрата "Всички мъже са...." Ето на това пък съм се нагледал аз до насита. Има обаче един момент. Не всички мъже са... Както и всички жени не са.... Но за да го откриеш това, мила моя лельо, трябва да погледнеш нещата без предубеждение. И тогава ще откриеш, че преди да сме мъже или жени, сме Хора. Но това го написах и по-горе. А, замалко да забравя: не помня кой ме е научил да пишкам прав, но моят син го научих аз....
цитирай
19. анонимен - Написано от мъж, за да брани мъжката гледна точка!
09.06.2008 15:33
Пък и всички се зачудиха как са се събрали петима "истински" МЪЖЕ на едно място, защото и със свещ посред бял ден да търсиш, пак не можеш да откриеш.
Все пак - поздрави на автора за дегизировката, пасва му ролята на еманципирана жена :)
цитирай
20. анонимен - Написано от мъж, за да брани мъжката гледна точка!
09.06.2008 15:33
Пък и всички се зачудиха как са се събрали петима "истински" МЪЖЕ на едно място, защото и със свещ посред бял ден да търсиш, пак не можеш да откриеш.
Все пак - поздрави на автора за дегизировката, пасва му ролята на еманципирана жена :)
цитирай
21. анонимен - Написано от мъж, за да брани мъжката гледна точка!
09.06.2008 15:33
Пък и всички се зачудиха как са се събрали петима "истински" МЪЖЕ на едно място, защото и със свещ посред бял ден да търсиш, пак не можеш да откриеш.
Все пак - поздрави на автора за дегизировката, пасва му ролята на еманципирана жена :)
цитирай
22. fenris - ех как ги мразя анонимките
09.06.2008 16:07
и то четири пъти го пуснала, а твоята роля на анонимко от едно до четири ли е? То ти че не ги намираш си е твой проблема!
цитирай
23. gothic - fenris, това си е от най "ис...
09.06.2008 16:46
fenris, това си е от най "истинските" жени, от тези, за които пише patilan и които ги споменавам и аз...
цитирай
24. анонимен - Ето защо не ги намирам - пуснала съм го три пъти
09.06.2008 16:51
и не нарочно, но на вас нещо четири ви се привиждат :)
цитирай
25. анонимен - Ето защо не ги намирам - пуснала съм го три пъти
09.06.2008 16:51
и не нарочно, но на вас нещо четири ви се привиждат :)
цитирай
26. анонимен - Ето защо не ги намирам - пуснала съм го три пъти
09.06.2008 16:51
и не нарочно, но на вас нещо четири ви се привиждат :)
цитирай
27. gothic - Моля?
09.06.2008 17:17
Моля?
цитирай
28. lelya - gotic, ако следеше световните н...
09.06.2008 17:39
gotic, ако следеше световните новини щеше да знаеш, че за зачеването вече дори не са нужни двама. Нямам предвид зачеване инвитро. Нямам навик да гледам предубедено на каквото и да било. Браво на бща ти. Със сигурност жените гледат първо човека, но нали после трябва и нещо да се яде. Ако пък жената избере варианта да бъде мутреса, то тогава неминуемо ще се стигне до "Нали аз те храня ма", така че в крайна сметка рано или късно ще и се наложи да тръгне по пътя на еманципацията и финансовата независимост ако не иска да я третират като говедо. Дали сме хора? Успех в търсенето на хора. Аз просто разказах за някои мъже, които познавам. Ти колко мутреси познаваш?
цитирай
29. gothic - Ако беше прочела внимателно ком...
09.06.2008 18:02
Ако беше прочела внимателно коментара ми, щеше да видиш, че "браво"-то би следвало да е за мен, пък и да видиш, че никъде не съм споменал думата "мутреса". И аз разказах за жени, които познавам, и които никак не са малко. А ако ти си си избрала пътя на конфронтация с противоположния пол, прав ти път. Аз съм избрал да бъда джентълмен. А моя Човек съм го намерил и нямам никакви забележки. Обратното също е вярно. Дерзай!
цитирай
30. suge - Привет!
09.06.2008 19:24
Благодаря за коментарите!С ваше позволение-изтривам дублажите.
mitternacht-и аз обичам мачове:)
stasy-:):):)
gothic-абсолютно си прав-първо сме човеци!
анонимен 4 -жени....
demovision-Благодаря,че си ме разбрал без да изпадам в подробности
анонимен 6-Събраха се!:):):)
krotalka- многообразие наистина
tareba - много усмивки
boris66-вярвай ми, не ми трябват само за това
headway-браво за отзивчивостта/ ти да не си бил един от моите спасители:):)?
lelya-аз мога вече да се похваля с мъж,който има и акъл:)
анонимен12-това е друга история-дъщеря ми знае,че има баща,нотой не се интересува от нея:(
stone-смея да твърдя,че имам добри обноски,баща си обичам и съм му безкрайно благодарна за щастливото детство
fenris-благодаря ти!
patilan-не съм мутреса
анонимен21-жена съм!...според мъжа ми-страхотна,според комшията-разбрана (когато Моят отиде да гледат мача),а според таксиметъра,на когото преди малко отнех предимство, съм "Всички жени сте такива, аман!":):)
цитирай
31. patilan - @suge
09.06.2008 19:47
'patilan-не съм мутреса'

А дургото е вярно?

Това е адкси остър завой, от бясна еманципация, към самокритичност
цитирай
32. suge - ех,patilan
09.06.2008 20:05
всичко се променя - от мутреса...поетеса :):):)
цитирай
33. анонимен - suge,
09.06.2008 21:53
Много плосък разказ. Sorry.
цитирай
34. lyudmilstefanov - Мил спомен
09.06.2008 21:54
Ех, suge! Мил спомен от студентството ми пробуди ти с този свой пореден хубав постинг. Ще го разкажа...
Редях се на опашката за бира във Вкусното кебапче, а пред мен един мъж и една жена с вид на "прости хорица" си говореха. Жената твърдеше, че жените без мъжете са нищо, а мъжът съответно опонираше, че всъщност мъжа без жената нищо не струва. Домиля ми като ги слушах.
Да си мъж и да си жена е най-голямото предизвикателство, пред което всеки от нас, човеците, е изправен!
цитирай
35. nonstop - :)
10.06.2008 15:31
Хм, това не е разказ нито за истинска Жена, нито за истински Мъже.. Единствено изключение е, може би, "джипаджията", но не обичам да вадя прибързани заключения за нещо значимо.
Извинявам се, ако коментарът ми е засегнал някого. Това си е ЛИЧНО мое мнение, основано ЕДИСТВЕНО на съдържанието на разказа. При нужда мога да го защитя (но не тук..) :) Просто се издразних и не се сдържах..

Разказът е доста сполучлив и поучителен, поздрави! :)
цитирай
36. анонимен - От 12. анонимен до suge
10.06.2008 23:44
Благодаря за отговора. Много съжалявам за детенце. Вие като възрастни си имате причините, но лошото е, че докато при нас способността да преодолеем собствено решение за раздяла, при едно дете това оставя трайни следи и сформира светоусещането му за в бъдеще...

Обратно към разказа ти ... Мислих си, че всичко е в баланса и всички да сме добри един към друг независимо дали сме мъже или жени. Малки жестове, усмивки и животът ще е по-поносим.

Бакшишите и аз не ги харесвам като цяло, една от причините е, че отнемат предимство и режат пътя. Обожавам да давам предимство и на коли, и пешеходци! Мой съвет към теб - не бъди арогантна на пътя като отнемаш предимство - ставаш една от тях (бакшишите). Пусни го да си вири носа и си увеличи музиката ;-)
цитирай
37. suge - до анонимен 12
11.06.2008 09:25
благодаря ти за подкрепата.Явно си усмихнат и позитивен човек.Радвам се,че си тук!
цитирай
38. анонимен - Искам да ви кажа..
13.06.2008 02:26
Не всички мъже са такива.. Моя баща не гледа мачове и не пие алкохол, даже на свадбата с майка не е пил и шампанско, мие чинии, готви, пуска перални, храни 6 човека и работи от тъмно до тъмно.. Сигорна съм, че не е само той.. suge, не знам майка ти с колко мъже е била и колко мъже познава, но тва, че не е щастлива или там каквото я кара да ти говори тези неща.. Не значи, че те са верни и се отнасят за всички мъже..
цитирай
39. suge - до анонимен 40
13.06.2008 08:34
Мила,моите родители много се обичат.Майка ми никога не е казала лоша дума за баща ми.Просто проблемите, с които трябва да се справя една моряшка жена не винаги са и по силите.Особено когато мъжът отсъства от дома месеци наред.Но това е друга тема.Поздрави!
цитирай
40. engell - engell
13.06.2008 15:39
:)))))) добър урок.....но не разбрах имапе ли продължение
цитирай
41. анонимен - за моряшките жени
15.06.2008 14:07
Много са си оправни моряшките жени,особено когато морякът отсъства от къщи месеци наред. Оправят всичко наред...Дори и мен са ме оправяли поне 5 такива! :)
цитирай
42. spontaneous - Единственото нещо, което не искам да предам на децета си...
21.06.2008 18:46
...са собствените ми предразсъдъци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: suge
Категория: Тя и той
Прочетен: 181387
Постинги: 34
Коментари: 201
Гласове: 1746
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031