Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2007 09:24 - Коледни слабости
Автор: suge Категория: Тя и той   
Прочетен: 3476 Коментари: 5 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Имам няколко слабости- дъщеря ми, мъжът ми, изненадите, ината и..картините.

Коледа! Какво по- хубаво време да съчетая всичките си слабости в едно.Като ценител на изобразителното изкуство съм подредила картини по стените на уютния ни дом.Но имаше едно местенце, което от дълго време бе празно.Реших да направя коледен подарък на милото си семейство и да го изненадам с нова картина.След дълго избиране, купих много лицеприятен образец.Скрих го на тайно място с решението да го окача на Бъдни вечер без помощта на моите любими същества.Идеята беше щом се приберат, да влязат в хола и да „ахнат”.

Следобеда на Бъдни вечер скроих хитър план и за няколко часа отстраних домочадието от къщи.Разопаковах картината и я поставих на пода под отреденото и място.Оставаше само да се сложи винт в стената. Бях си направила страхотен маникюр на коледни звезди,ето защо реших да потърся помощ от съсед. Пък и нали трябваше да покажа тоалета и прическата си на комшолъка.

И така, в 16.30 смело застанах пред звънеца на съседа от дясно.Натиснах с всичка сила.След малко Здравко се показа сънен на вратата.Приповдигнато му обясних за какво става въпрос и той мигом се съгласи да ми помогне.След десетина минутно мерене с ролетката, Здравко нарисува едно хиксче на стената и ми обясни, че най- важното в окачването на картината е да се определи точното и място, за да не се накланя надясно или наляво. Съгласих се с най-очарователната си усмивка.Нали той е мъж,а пък е и Бъдни вечер..Докато ми разказваше как чака жена си и тъщата да пристигнат тази вечер от село, Здравко като магьосник извади от джоба на панталоните си два гвоздея и един чук.Обясни ми, че пироните са два, защото единия бил обикновен,  а другия стоманен.Все един от двата трябвало да стане.И се започна едно….здраво Здравково чукане.Първия гвоздей се заизвива като червейче на кука и накрая придоби вид на тирбушон.Втория на  петнадесетия  удар се пречупи на две.Едната половина се удари в полилея и отчупи една от кристалните висулки, а другото парче се заби в пръста на Здравко. По пода закапа кръв.”Е, здраве да е!”- каза Здравко,извини се че трябва да затопля яденето за тъщата и ме заряза.

Позвъних на съседа отсреща- Петьо- млад, неженен, военен. Отвори ми с широка усмивка и цигара в уста. Като му обясних каква е ситуацията, Петьо се втурна в хола, огледа подозрително следите от Здравковата интервенция, изтръска цигарата върху килима и заяви делово: „Трябва дрелка.”.Изтърчах до килера и извадих великата супердрелка на мъжа ми  /той не дава никой да я пипа, но случая искаше жетрви/. Петьо огледа инструмента / май виждаше такова нещо за първи път,но нали имаше подкрепата на нашивките си и бабите от входа, реших да му се доверя/.

 „ Трябва да има едно остро отпред”-заяви той. „А-а, свредлата – отворих кутията аз – Кое да ти дам?”, „Ами нещо средно” – отвърна той. Този наш компетентен разговор продължи с 15 минутно оглеждане къде и как се намества това пусто свредло.Накрая Петьо му намери мястото, вкара го, затегна го и..аз подскочих от радост, че след минутка ще имам окачена картина. Но… не би!

Петьо застана като Арнолд Шварценегер, опря дрелката в стената и натисна копчето.Свредлото се завъртя, приплъзна и издра стената около 15 сантиметра.Веднага измерих диагонала на картината – тя щеше да скрие поразията. Моят съсед се закашля, извини се и след още четири несполучливи опита да пробие стената се отказа с репликата ;” Бре, да беше нещо друго досега щеше да влезе”. Каза, че гаджето му го чака за среща и си тръгна.

Звъннах на съседа отляво- Илия.Отне ми повечко време да му обясня каква е ситуацията. „Дрелка ли? Какво е това?” –сви вежди той и категорично ме разубеди да продължа темата..Веднага смених тактиката и му казах, че съм се пошегувала и че просто искам да го почерпя с коледните си гевречета с розова глазура.Пък и го гледам напоследък заслабнал…Илия се усмихна широко, облиза пръсти и ми пожела  „Весела Коледа!”

Върнах се у дома.Прежалих маникюра си. Взех дрелката.Огледах я.Петьо беше сложил свредло за дърво вместо свредло за бетон.Смених свредлото. Натиснах здраво  с рамо машината и с пръст копчето и веднага се сдобих с прекрасна дупка в стената точно на мястото с хиксчето дето ми го нарисува Здравко.Оставих дрелката, взех чука и един дюбел, малък винт и..Окачих картината.Продрания тапет не се виждаше.Прибрах инструментите. В този момент на вратата се появиха моите други две слабости- дъщеря ми и мъжът ми.Бяха очаровани от изненадата, която им бях приготвила.

А аз и до ден днешен не им давам да пипат картината.Знам ли какви въпроси ще ми задават като видят остърганата стена?!



Тагове:   слабости,


Гласувай:
0



1. apollon - един добронамерен съвет - не си к...
04.12.2007 10:50
един добронамерен съвет - не си казвай слабостите - за доброто на слабостите и за твое добро
цитирай
2. olive - Хаха, весела история!
05.12.2007 00:34
Евала ти на теб, че си сложила всичките мъже в малкия си джоб!:)
цитирай
3. анонимен - Жена
05.12.2007 06:29
Кой е измислил,че мъжете могат всичко?Та те дори един пирон не могат да забият...Аз самата си вадя вадя заключението,"как един мъж забива пирон,така и забива...."Изводът е ясен и без коментар!!!
цитирай
4. анонимен - По-добри сме
11.12.2007 18:14
Тази ситуация ми е до болка позната.И то с моя съпруг.Парно, с дупки ,през който котарака минаваше.Не питай как съм ги замазвала.А случаите са много,и ще има още много.Гърбина да ни е яка!
цитирай
5. анонимен - покана
29.12.2007 02:00
Здравей!
благодаря ти за доброто настроение написаното с много свеж хумор от теб. Бих искала да те поканя да гостуваш виртуално на нашия сайт Public Republic с този текст!

Благодаря предварително и весели празници!
Natalie
www.public-republic.com
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: suge
Категория: Тя и той
Прочетен: 181408
Постинги: 34
Коментари: 201
Гласове: 1746
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031