Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2007 09:23 - Вода гази-жаден ходи. Що е то? Варненец със спукан главен водопровод
Автор: suge Категория: Тя и той   
Прочетен: 4806 Коментари: 5 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


        Аз съм смела жена- видяла много, чула много и... помирисала много. Така да се каже-жена с опит.И като такава не ме плаши ни студ, ни жега, ни спукан централен водопровод.Така де, нали са измислени мокрите кърпички и парфюмите, все ще го докараме и откъм визия и откъм аромати.

Сутринта 5.30.  Вода няма.Освежавам се с мокра кърпичка / хипоалергична за нежната ми кожа/.Е, малко пари на очите, но ти докарва влажен кравешки съблазнителен поглед.

6.30    Кроя планове какъв трик да приложа за миенето на зъбите.Дали да звънна на съседката за чаша от нейната минерална вода / защото тя има време и си я налива безплатно от Морската градина/. Или да прежаля от моята – купешката. Прежалвам моята вода заради риска от ранен съседски скандал. Започвам  на малки глътки да жабуркам устната си кухина и всеки път ми се свиди като изплювам в мивката денталната пяна. Само 200 грама вода изхабих. Браво! Опиянена от постижението си като след 200 грама ракия, се залавям със сутришното кафе..Още 200 грама за 3 в 1.Всъщност вече 4 в 1, като броим и минералите от водата.По инерция пускам крана на чешмата, за да измия скъпоценната чаша от кафе. От тръбите долита такъв жалостив звук, че надувам силно музиката, за да не ми се скапе настроението.

Пък и вече е 6. 30.Съседите трябва да стават да разходят кучето си.То от половин час скимти и май е жадно.След аварията комшията всяка сутрин го води на съседната улица до голямата локва, да лочи животното на воля, че иначе много скъпо им излиза и за него да купуват вода.Добре си е кучето- може да пие, може и да се изкъпе в реките по улиците…Ами аз ?..

..6.45   Загърбвам завистта към животните и тръгвам на работа. Влизам в асансьора със съседите от шестия и седмия етаж. Май всички сме се оляли с парфюмите. То.. на Станко че му миришат краката всички знаем, ама този път и аз си сложих парфюм в обувките и любезно го поздравих с „Добро утро!”

 Излизам пред входа и с едно звучно „пльок” нагазвам калните води на улицата. Какво пък, хората търсят калолечение и дават луди пари за него, а на мен сега ми е безплатно – ще  ми се да се събуя боса и да пляскам на воля…Като прочела мислите ми една Лада минава с бясна скорост край мен и калта се разстила върху дрехите и физиономията ми.Но..мократа кърпичка отново идва на помощ както  и песента на Белослава „И твойта майка също”.След преплясването на кварталните локви с крачка тип „шпагат” и стойки "ластик”, се озовавам на спирката.Качвам се в автобуса. Вече трети ден не мога да си обясня защо шофьорите карат с отворени врати и прозорци при температура 3 градуса.До замръзналите ми уши долита разговар: „Уф, че мирише! Да не си объркал парфюма с Глейд Микроспрей?” „ Не, седях дълго в тоалетната.Ти сега като няма вода с какво миеш тоалетната?”. Остатъка от разговора не чух, защото предната гума на автобуса мина през поредната локва и опръска хората дето се бяха наредили на опашка за минерална вода.Шофьорът не обърна внимание на крещящите измокрени люде, защото предвидливо бе пуснал касета с Белослава; „ И твойта майка също”

В офиса е уютно, ароматно и течно.Уютно, защото всички ни обединява липсата на вода.Темата е обща с единодушно решение: линч  и „ Твойта майка също” за причинителите на аварията.

Ароматно е , защото всеки си се фука с марковия парфюм.Като че сред на  се разхождат Пако Рабан, Нина Ричи, Шанел 1,2,3,4,5,6,7.., и други доста по- малко известни.

Течно.Милите ми колеги напълнили всички бутилки от минерална вода с Кока Кола, бира, коняк и вино.А върхът на оригиналната им мисъл е напълнения с уиски автомат за минерална вода.

17.00  По радиото съобщиха, че аварията ще продължи минимум още 4 дни.Поляхме новината и мъката си с Джони Уокър от автомата.

Навън дъждът се лее, лее, както и мислите ми какво да сготвя за вечеря без да ползвам съдове, щото там номера с мокрите кърпички не минава. И дали да не си купя перука, че косата ми вече на нищо не прилича?

Джони Уокър ми  нашепва: „Продължавай да вървиш през калните води, аз ще помагам…”

 



Тагове:   вода,   водопровод,   жаден,


Гласувай:
1



1. анонимен - хахаха
15.11.2007 09:50
а случайно да кажеш в кой офис сипвате Johnnie в автомата за вода че явно трябва да си сменям работата?!
цитирай
2. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
15.11.2007 11:44
Ахахах, не ви завиждам наистина.
цитирай
3. verdji - лошо
15.11.2007 13:24
Тоя хубав град, така е като правят Мол до мол. Това лято бях и пак леко се отървах:))))
цитирай
4. tropla - :)
15.11.2007 14:46
А чу ли за квартала, който 3 поредни вечери е без ток? :)
Случва се ден след като ни пуснаха водата.
цитирай
5. suge - tropla,
15.11.2007 19:02
вие май съвсем на романтика сте я подкарали.Купи си ароматни свещи.Поне парно имате ли или уискито замръзва при стайна температура?

verdji,лошото е, че се получи верижна реакция от налягането на водата и всички слаби водопроводи в кварталите избиха.Градът е заприличал на иманярско сборище.Изкоп до изкоп, кал и затворени улици.А Моловете ....Варна, хубава Варна..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: suge
Категория: Тя и той
Прочетен: 181425
Постинги: 34
Коментари: 201
Гласове: 1746
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031